Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Kan ÉÉN DAG je leven veranderen?

door Boele Ytsma op 8 juli 2015 om 14:51 over , , , en
8 jul

Het lijken van die onwerkelijke en overdreven verhalen, mensen die vertellen dat hun leven op één dag veranderde. Het doet denken aan religieuze bekeringsverhalen waar mensen zich de dag en de tijd van de grote omkering nog herinneren. Maar de waarheid is: het gebeurt. Sterker nog: meestal hebben de grote veranderingen in je leven een heel precies beginpunt. En ik heb in de afgelopen maanden gezien dat de VIP-dag BLOEI voor veel mensen zo’n keerpunt is.

We hebben in de afgelopen maanden twee VIP-dagen aangeboden. De eerste was binnen enkele uren uitverkocht. En het bleek twee keer een groot succes. Een hele dag lang op een prachtige locatie intensief met mij en 9 anderen werken aan je vitaliteit en je persoonlijke bloei – dat is het concept. En het werkt! Voor sommigen was het inderdaad een dag waarop hun leven ingrijpend veranderde.

Dat boek gaat er nu komen!

Zo was er een vrouw die samen met haar man de dag bezocht. Ze had in een opwelling besloten deze dag mee te willen maken, maar maakte er zich meteen na haar opgave erg veel zorgen om. Ze was bang voor wat er zou kunnen gebeuren… En inderdaad, toen de dag aanbrak had ze het de hele dag erg moeilijk en de oefeningen die we deden, waren lastig voor haar. Toch vielen er tijdens die dag steeds meer stukjes op hun plek. Ze begreep dat het voor haar tijd was om radicaal voor zichzelf te gaan staan.

Toen ik haar twee weken later sprak tijdens het evaluerend coachingsgesprek vertelde ze me haar voornemen. Ze zou nu eindelijk het verhaal van haar traumatische jeugd vertellen – ze wilde nog dit jaar haar boek publiceren. En of ik haar in dat proces wilde begeleiden. Sindsdien spreek ik haar elke twee weken en de stappen die zij zet zijn indrukwekkend. De VIP-dag was het begin van een nieuwe fase in haar leven.

Een échte man die op reis gaat

Hetzelfde overkwam een alleenstaande man met een succesvol bedrijf. Hij was nog maar onlangs planteneter geworden en dat beviel hem uitstekend. Hij had het gevoel dat hij er ook gevoeliger van werd – het was alsof emoties dieper binnenkwamen. En ook voelde hij steeds beter wat zijn diepste verlangen was. Tijdens de VIP-dag vond hij het lastig om zich van de ‘problemen’ van anderen af te sluiten. De dag was daardoor bijzonder intensief voor hem.

Maar ook bij hem vielen er puzzelstukjes op zijn plek. Tijdens het evaluerend gesprek vertelde hij mij dat hij eindelijk had besloten om een sabbatical te nemen en zijn droom waar te maken: hij zou een jaar lang op wereldreis gaan. Bovendien besloot hij dat het tijd was voor begeleiding op ander vlak: hij wilde zichzelf als man herontdekken. En dus bracht ik hem in contact met een tantra-trainer. Enkele weken later mocht ik de enthousiaste verhalen horen van de grote veranderingen die het in zijn leven bracht. De VIP-dag was opnieuw het begin van een nieuwe fase.

Ik wil liefdevol worden aangeraakt!

Een vrouw die niet zover van haar pensionering af was voelde bij de oefeningen die we deden een grote leegte in het levensgebied waarin seksualiteit en intimiteit huizen. Tijdens de reflectie op die oefening merkte ze hoezeer ze hunkerde naar aanraking en intimiteit en dat het écht tijd was om daar werk van te maken. Hoewel ze aanvankelijk nog zei dat ze daar “natuurlijk niks aan kon doen”,  begreep ze in de loop van de dag dat er wél dingen waren die ze kon doen.

In het gesprek na de VIP-dag vertelde ze mij over de stappen die ze had genomen. Ze had een massage ontvangen en die was weldadig geweest. Ook begon ze te in te zien dat het belangrijk was om met haar relatie dit diepe verlangen te bespreken. Misschien waren er ook andere relatievormen mogelijk, waarin intimiteit een plaats kon krijgen. De VIP-dag was het begin van een nieuwe zoektocht waarin zij zich niet meer uitsluitend slachtoffer voelde, maar zelf weer aan het stuur stond.

Tijd voor een doorbraakdag?

De voorbeelden zouden met vele kunnen worden uitgebreid. Slechts twee VIP-dagen en zoveel veranderingen! Natuurlijk is het duidelijk dat de VIP-dag zelf ook deel uitmaakt van een proces dat vaak al veel eerder begon. De dag waarop de verandering doorbreekt is zelden het absolute beginpunt.

Verlang jij ook naar zo’n doorbraakdag? Misschien is dan een VIP-dag BLOEI ook iets voor jou. Tijdens deze dag gaan we werkelijk de diepte in. Natuurlijk gaat het over voeding – maar het gaat over veel meer. We onderzoeken álle zeven levensgebieden en gebruiken het lichaam als het instrument om te ontdekken wat er in jouw leven NU nodig is. Lees meer over deze bijzondere dagen op deplanteneter.nl/vip

Mis het niet!

Vandaag mag ik je vertellen dat we weer twee nieuwe VIP-dagen BLOEI gepland hebben, namelijk op zondag 13 september en zaterdag 10 oktober. Wees er snel bij, want de vorige dagen waren in korte tijd uitverkocht.

Ga naar deplanteneter.nl/vip en reserveer meteen je plaats!

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!